bewust, gedreven, gekwalificeerd

‘FlorXL’  staat voor de grote bloemen waarmee onze planten zich onderscheiden. De moderne kwekerij bestaat al bijna 60 jaar en specialiseert zich in exclusieve Anthurium en Agapanthus soorten. Ons uitgangsmateriaal komt van Anthura, een veredelaar gespecialiseerd in Anthurium en waar innovatie en duurzaamheid centraal staat. Met 50.00 vierkante meter teeltruimte, dat voorzien is van de laatste omgevingsbewuste technieken, doet ons team hun uiterste best om alleen de beste kwaliteit uit te leveren.

Decorum Company

FlorXL planten zijn ook beschikbaar onder het Decorum Plants label. Het kwaliteitsmerk Decorum Plants is een begrip bij de Europese vakhandel. Een club van speciaal geselecteerde, gepassioneerde planten-en bloemen kwekers vormt hiervan de basis. Zij selecteren dag in, dag uit alleen de beste kwaliteit van hun producten welke voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Decorum Plants garandeert: altijd vers geleverd, langer houdbaar en met een herkenbare verpakking.

Kweken met oog voor de omgeving

Wij kweken in een hypermodern bedrijf waar veel rekening wordt gehouden met het milieu en energieverbruik. Met de nieuwste technieken zoals energiebesparende gevel panelen, dubbele schermdoeken, een WKK, hogedruk verneveling met osmose water en een volautomatische spuit/gietboom waarmee wij tevens biologische bestrijders de kas inbrengen. Ook krijgen de planten regenwater, dit word opgevangen in waterbassins en hergebruikt. Van dit water wordt niets geloosd, wij werken namelijk met een nultolerantie. Wij hebben een zeer laag energieverbruik en telen bijna 100% biologisch. Om insecten die onze gewassen zouden kunnen aantasten te lijf te gaan, zetten wij zoveel als mogelijk natuurlijke vijanden in. Hierdoor is het gebruik van chemische middelen tot bijna nul gereduceerd. Al het afval van onze kwekerij wordt gescheiden afgevoerd.

Luchtzuiverende werking

Onze Anthurium heeft niet alleen prachtige grote bloemen en is makkelijk te onderhouden, ze heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Door onze Anthuriumplanten in huis of op kantoor te zetten zuiveren ze op een natuurlijke manier de lucht en zorgen voor een goed binnenklimaat door CO2 om te zetten in zuurstof. Onze veredelaar Anthura heeft een website opgezet, hier kunt u alles vinden over de luchtzuiverende werking van de plant. Klik hieronder voor meer info.

Certificaten

Ons bedrijf is MPS-A gekwalificeerd, dit is de hoogste certificering haalbaar op het gebied van milieuvriendelijk kweken. Verder hebben wij MPS GAP, dit staat voor duurzaam geteelde, veilige, kwalitatief goede en traceerbare producten. En MPS SQ (Socially Qualified), met dit certificaat laten wij zien dat onze producten onder goede arbeidsomstandigheden zijn geteeld. Ook hebben wij MPS-ProductProof, hiermee kunnen we aantonen dat er bepaalde werkzame stoffen niet gebruikt worden in de teelt.

  • MPS GAP
  • MPS A+
  • MPS SQ
  • MPS Product Proof