Intens, rood, groot

Anthurium Dakota

De Dakota kenmerkt zich door de prachtige intens rode bloemen van gróót formaat. Dit populaire ras staat bekend om zijn zéér sterke eigenschappen. De hartvormige bloemen hebben een prachtige gehamerde structuur. Van deze Anthurium heeft u maandenlang plezier! Beschikbaar in potmaat 17,26 en 35.

ANTHURIUM
MAINE

Mooie zuivere zuurstok roze bloemen die fier boven de plant staan. deze bloemen vallen meteen in het oog door de aantrekkelijke ‘sweet color’. Beschikbaar in potmaat 17 en 26.

Anthurium Michigan

Dit nieuwe ras is een uitblinker van FlorXL. Opvallend door de combinatie van grote bloemen en de compacte groei. Een absolute hit is de Michigan in potmaat 26. Deze Anthurium is perfect om cadeau te geven of gewoon voor u zelf. Beschikbaar in potmaat 17 en 26.

ANTHURIUM ALASKA

Prachtige compacte plant met witte bloemen. Een nieuw ras met nog wittere bloemen dan zijn voorgangers. Door het natuurlijke groene blad komen de bloemen goed tot zijn recht. Beschikbaar in potmaat 17 en 26.

Let us inspire you!

De oorsprong van uw FlorXL anthurium...

Anthurium is van oorsprong afkomstig uit Zuid Amerika. De geslachtsnaam Anthurium is afgeleid van de Griekse woorden ‘Anthos’ en ‘Oura’ wat betekent ‘bloei’ respectievelijk ‘staart’. Dat de naam Anthurium, vrij vertaald ‘bloeistaart’, toepasselijk is voor deze plant met zijn kolfvormige bloeiwijze, moge duidelijk zijn.

Lokaal heeft de Anthurium ook andere namen, die meestal op de vorm van de bloem slaan. Zoals in Zuid-Amerika: Cresto de Gallo (Cockscomb) ofwel hanenkam, in China: Bullshead, in de Verenigde Staten: Tail Flower en in andere landen: Flamingo bloem. In Nederland wordt de Anthurium andreanum ook wel ‘lakanthurium’ of Flamingo plant genoemd.