sprankelend, fris, groot

AGAPANTHUS
BLUETY

De agapanthus Bluety staat bekend om zijn stevige
stelen en grote sprankelende paars-blauwe bloemen.

agapanthus-bluety
agapanthus-whitey

Agapanthus
Whitney

De Whitney heeft heerlijke frisse witte bloemen
en is een parel op uw balkon, terras of in de tuin.

Meer plezier met XLente verzorging

Agapanthus is een echte zonaanbidder. Ideaal voor balkon en terras, maar ook binnen op een lichte plaats, bijvoorbeeld in de serre heeft u er veel plezier van!

zon-1
Zonnige standplaats
temperature
0 – 22 °C
water
1x / Week
indoor
In- en outdoor plant
npk
3x / Tijdens groeiperiode bijmesten
snoei
Bloemen en ontsierd blad snoeien na bloei
Standplaats

Een Agapanthus is een zonaanbidder en bijzonder geschikt als kuipplant voor op het terras of balkon. Deze plant maakt vaak veel en stevige wortels, het is raadzaam om, om de paar jaar de plant in een grotere pot te plaatsen. Zet de plant in het voorjaar buiten op een zonnige plaats. In de lente bij mooi weer geef de plant voldoende water
In het vroege voorjaar is er nog wel kans op nachtvorst, is dat het geval, dan zal u de plant er nog tegen moeten beschermen. U kunt de plant bijvoorbeeld afdekken met vliesdoek of s ’avonds weer binnen zetten.
Als de winter koud komt kan de Agapanthus het beste binnen in een koud schuurtje of garage overwinteren waar het niet of nauwelijks vriest. De plant heeft in deze periode vrijwel geen water nodig. U zult versteld staan als de plant in het voorjaar weer naar buiten mag en water met wat voeding krijgt, u zult er weer veel plezier van hebben.

Water & oude bladeren en bloemen

In de winterperiode heeft de Agapanthus bijna geen water nodig, in het voorjaar en zomer wil hij graag water. Bij erg mooi weer wel 2 keer per week. Let wel op dat er een gat in de bodem van de pot zit zodat het overtollige water weg kan. Een Agapanthus heeft namelijk een hekel aan “natte voeten”. Uitgebloeide bloemen of ontsierende bladeren kunt u verwijderen.

Extra voeding

Een Agapanthus heeft voeding nodig om te groeien en bloemen te produceren. Geef de plant in het voorjaar en zomer een paar keer voeding, bij voorkeur 7-14-28. (Stikstof, Fosfor en Kali) Dit is in korrels verkrijgbaar die op de potkluit gestrooid kunnen worden, maar er ook een oplosbare vorm die in het water erbij mag.

Let us inspire you!

De oorsprong van uw FlorXL agapanthus...

Agapanthus, ook bekend als Afrikaanse lelie of Liefdesbloem, komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en behoort tot de familie van de Liliaceae. De VOC stichtte in 1652 een nederzetting aan de Kaap in Zuid-Afrika. Van daaruit werden veel  inheemse planten naar Nederland verscheept; zo ook Agapanthus. De naam Liefdesbloem kan als volgt verklaard worden: agape betekent in het Grieks liefde en anthos bloem.  Het was traditie dat een Xhosa-bruid een ketting droeg van gedroogde Agapanthuswortels. De ketting zou een positieve werking hebben op de vruchtbaarheid van de vrouw en zou zorgen voor een geboorte zonder complicaties.Dezelfde wortels, die op markten werden verkocht, werden ook gebruikt tegen pijn, zwellingen en huidaandoeningen.